maanantai 11. elokuuta 2008

Pitkästä aikaa

Mies oli lomalla, joten olipa kova kiire viimeisen kuukauden ajan! Loogista, eikös vain ;) Ukkoseni kiiruhti pari tuntia sitten työn ääreen ja me tyttöset eli Siiri ja minä ehdittiin heti blogin pariin Röllin laulujen tahdissa. Paljon arkea ja vähän juhlaakin on ehtinyt kiiruhtaa ohi sitten viime bloggailun. Kaikesta siitä pitkät rimpsut nyt!

Syksy näyttää puskevan päälle ihan väenvängällä. Minä kun olen koko ajan odotellut, että milloin se kesä oikein alkaa. Olihan toki välillä melko lämmintäkin. Siitä on tullut onneksi otettua ihan kuvallisia todisteita. Siiri ja mekko siis!


Mutta en vieläkään suostu uskomaan, että hellettä ei ole. Ehkä se vielä tulee! Hope so!

Kesän ja helteiden odotuksessa (ja miehen ollessa poissa maisemista) tein ihanaista kesäkeittoa. Nam! Miesparkaa en viitsinyt kesäkeitolla kiusata, joten laitoin padan porisemaan heti heinäkuun puolessa välissä. Silloin mies oli Teno-joella, joten kesäkeittokattilalla ja mieskullalla oli riittävästi välimatkaa...


Eikös vain näytä makoisalta tämä keitto, jossa siis kesävihanneksia eli parsakaalia, kukkakaalia, uusia perunoita ja porkkanoita sekä herneitä. Ja tietysti nokare voita!

Tokihan kesällä pitää myös askarrella. Jostain kummallisesta syystä päätin huovuttaa! On muuten todella rentouttavaa pyöritellä huovasta pieniä tiiviitä palloja lämpimän veden ja marseillesaippuan kera (ja Serranon perheen). Hääpäivälahjaksi tekaisin rakkaalle miehelleni tällaisen avaimenperän.


Pallerot on huovutettu suomenlampaan villasta, ruskeasta, valkoisesta ja mustasta. Kirjaimet ensin neulahuovutin paikoilleen ja sitten vielä märkähuovutuksella varmistin kiinnityksen. Pallot kiinnitin toisiinsa metallilangalla. Käytössä kuitenkin metallilanka ei kestä, kun rimpsu joutuu taskussa taivuksiin. Ajattelinkin korvata metallilangan nahkanauhalla pikapuoliin. Huovuttelin palloja myös vaaleanpunaisesta ja kuparinsävyisestä merinovillasta. Niistä syntyy aikanaan koruja ja hiuspampuloita. Mutta siitä lisää syksymmällä!

Vaikka suhtauduinkin skeptisesti kesälomareissuun, niin sellainen kuitenkin tehtiin! Jee! Kävimme pari viikkoa sitten parin päivän visiitillä Helsingissä. Kävimme Ikeassa ja miehen hermot kestivät käsittämättömän hyvin! Toki minulla olisi aika kulunut pitempäänkin kaikkea kivaa näplätessä, mutta hyvä näinkin. Saimme hankittua Siirin alakerran leikkinurkkaukseen lattiatyynyjä, mattoja, lamppuja, hyllyjä ja isoja pehmoja. Eilen hurkkauksen "katto" maalattiin. "Kattoon" on vielä tarkoitus maalata keltaisia tähtiä. Tyynyjen päällystäminen on myös vielä vaiheessa. Mutta toivon ja jopa uskon että Siirin synttäreihin mennessä nurkkaus on valmis. Helsingin reissulla kävimme myös Korkeasaaressa. Siiri oli enemmän kiinnostunut toisista lapsista kuin eläimistä. Toisia lapsia näkyykin huomattavasti harvemmin täällä meidän kotizoon nurkissa, joten ihan ymmärrettäväähän se on. Saimme kuitenkin ikuistettua Siirin ja riikinkukon samaan kuvaan.


Kaikkiaan reisuu oli ihan onnistunut. Siiri jaksoi hyvin automatkat, Ikean ja Korkeasaaren sekä nukkui hyvin hotellissa. Päiväpari lisäaikaa ei toki olisi ollut pahitteeksi.

Siirin ihan ensimmäinen syntymäpäivä lähestyy vauhdilla! Meidän pieni vauva ei olekaan enää vauva! Syntymäpäiväbileiden tarjottavat olen suunnilleen päättänyt. Bebé-leivoksia oli pakko tehdä koe-erä. Hyvinhän ne onnistuivat. Koe-erän kuorrutus on tylsän valkoinen, kun en muistanut ostaa karamelliväriä. Varsinaisena juhlapäivänä kuorrutus on tietysti vaaleanpunaista!

3 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Kiva lukea teidän puuhailuista :) Vai että ootte käyneet shoppailemassakin, ja oot ehtinyt tarjoilujakin miettiä :) Varsin nyt täten kutsun itseni paikalle (nimim. minulla on jo lahja valmiina, voitko uskoa?) syömään bebejä, vautsi! Miulla alkoi koulu täyttä päätä ja työt vaan jatkuu...tosin palkkaa ei tipu, että tässä sitä vaan ilmatteeksi töitä tehdään, hohhoi.

Elisa kirjoitti...

Perun oman kutsuni - tänään tuli neidiltä ihan oikea kutsu! Kiitokset ja pusut Siirille :)

Mari kirjoitti...

Onneksi Siiri ymmärsi kutsua sinut ja muutkin vieraat ;) Ei sitten tartte kenenkään itse kutsua. Kerropa Pasille, että sitten ma tuodaan kakun jämät kahvihuoneeseen!